Skip to content

Dosariada continua

August 30, 2006

Romania, 2006 A.D 

Dosarele de securitate ale actualilor lideri politici se dovedesc o arma puternica in cadrul luptei pentru putere. Atat de pretuit, Marele Ciolan ramane un motiv destul de serios pentru ruperea-refacerea-incalcarea-innoirea aliantelor, dar si pentru razbunari, vendete si razboaie de uzura.

Dupa 17 ani in care nu am aflat NIMIC despre vrednicii nostri conducatori, iata ca valul de desconspirari incepe sa mature sticla televizoarelor. O fi bine, o fi rau? Bine, desigur, si raspunsul nu necesita argumentatie. Rau? Ma intreb asa, in naivitatea mea, pe cine o sa mai votez la alegerile urmatoare? Daca aflu acum ca toti liderii romani au fost, de fapt, umili colaboratori ai Securitatii, ca si-au turnat prieteni, rude si colegi? In cine as mai putea avea incredere?

Pana acum cateva zile nu mi se parea nimic aiurea. S-a aflat despre X sau Y ca a scris note informative? Foarte bine, ma gandeam. Sa afle poporu’ ce farisei are in frunte. Dar situatia a evoluat, vezi bine: Lavinia Sandru se trezeste, tam-nisam, sa o acuze pe.. Mona Musca. Cum d-na Mona era (este?) unul din personajele politice preferate de d-nului Eu, m-am revoltat: pai nu M.M. a sustinut atata amar de vreme desconspirarea? Nu s-a luptat ea pentru scoaterea arhivelor la lumina? Nu a facut atata caz din „curatenia morala” a politicii romanesti? Ce i-a venit fatucii aleia, de altfel atat de simpatica?

Dar, huh, Lavinia vine cu dovezi, iar Mona Musca „recunoaste”. De fapt recunoaste ceva acolo, nu ca a colaborat, ci doar ca a dat niste informatii cu privire la studentii straini care-i frecventau cursurile.

Am fost derutat. O consideram un model de eleganta – politica, umana. O femeie serioasa care nu se ia de guler cu toti ciucametii politicii noastre. Poate parul alb si tinuta demna m-au pacalit – a fost, oricum o imensa dezamagire.

Dar nu-i nimic! m-am gandit. Mai sunt altii care n-au colaborat, care n-au semnat note, care..

Naivitate, ignoranta sau prostie? Nu stiu ce a fost in capul meu.. pentru ca nu trece mult si aceeasi Lavinia Sandru se ia de gat cu senorul/mult-slavitul/eroul/respectabilul Vadim. Vine ea cu dovezi, nebunu’ neaga – ca de-aia e nebun, sa nege realitatea. Pai daca si Vadim – erou al luptei impotriva fostei nomenclaturi, cel care acuza si ameninta cu focul iadului turnatorii defunctului regim – daca si Vadim s-a murdarit, apai trebe’ sa-mi iau jucariile si sa-mi vad de drum.

Deci, in cine sa mai am incredere? Basescu nu-si scoate dosarul, dar el e bine-merci, pitit in spatele functiei. La extreme, Mona Musca si Vadim si-au dovedit, cel putin moral, vinovatia. Ce au semnat e treaba lor, dar ca atata amar de vreme au acuzat pe altii si n-au scos o vorba despre ei..

Si iata ca azi deschid RSS Feeder si citesc, pe realitatea.net, dosarul unui alt domn al politicii autohtone: Radu Berceanu.

http://www.realitatea.net/media/dosariada/bercea_vol1.pdf

http://www.realitatea.net/media/dosariada/bercea_vol2.pdf

Cititi. Nu va enervati. Stati calmi si incercati sa-mi raspundeti si mie la o intrebare:

eu cu cine naiba mai votez?!?

––––

@di

[Regards]

Reclame
One Comment leave one →
  1. mam'mare permalink
    Septembrie 26, 2006 3:59 pm

    In biserica ortodoxa, cam 85% dintre preoti au dat note infrmative la securitate. Aproape toti clericii a caror varsta a depasit 45-50 de ani au colaborat de bunavoie cu secu. Episcopii care au ajuns in fruntea episcopiilor din tara inainte de ’89 trebuia sa aiba acceptul securitatii locale dar si sustinerea politicului din acea perioada! Azi, majoritatea ierarhilor au distrus biserica strabuna, valoriile ei astfel incat o gramada de secte ne-au invadat datorita execrabilului „management „pastoral aplicat de acestia. La Valcea, episcopul Gherasim (93 de ani) impreuna cu acolitii sai popi-consilieri (Matei,Carstea,Grosenoiu,Dinica,Predescu) – securisti notorii,informatori si poate chiar cadre ale securitatii au vandut o gramada de bunuri ale episcopiei – pamanturi,cladiri,etc., – iar banii obtinuti au fost insusiti de acestia. Gherasim are 1.500.000 euro bani personali, cons. Carstea – 800.000 euro, Matei – 600.000 euro,plus vile,masini,hoteluri,etc. In episcopia Valcii s-a furat ca-n codru fara teama ce a fi verificati de cineva! Acest lucru este cu atat mai grav cu cat au fost incalcate flagrant legile bisericesti care interzic cu desavarsire instrainarea bunurilor episcopiei!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: