Skip to content

Politikon, made in .rRO

Noiembrie 16, 2006

Daca stau stramb si ma gandesc drept, probabil ca-i normal ca, de cate ori deschid Tv-ul, sa ma asalteze aceleasi imagini ale acelorasi oameni: tariceni, stolojeni, vadimi si alti asemenea becalizati mental.

Dar de vreo doua zile incoace nu mai suport: indepartat (santaj sau nu, treaba ta ce crezi) de la ciolan, un anumit „nene”s-a hotarat brusc ca partidul l-a marginalizat, si ca ar fi timpul pentru un takeover. Preluarea puterii l-a suparat, of course, pe Marele-Mogul (Faiantzarul cel Mare, Primul Marmurator al tzarii), care decreteaza: „Mie personal nu-mi plac puciurile, decat daca sunt ale mele si sunt reusite!”.

Deci, CPT-ul (a nu se confunda cu CPT) isi vede atacat fotoliul, asa ca iese la atac. Suparat pe anumiti membri ai staff-ului, care-i dadeau lui Stolo o cota dubla in sondaje fata de Maria Sa, vazandu-se apoi tradat de Flutur-slujitor-fidel, primul ministru (da, stiu) isi potoleste butterfly-ii din stomac si bate in retragere: „Se poate intoarce in PNL, daca-i respecta statutul..” > iar pentru nestiutori urmeaza traducerea: „se poate intoarce daca termina cu atacurile prostesti la adresa mea si respecta conducerea marelui partid”.

Patetica, esuata strategie. Mituirea adversarului nu functioneaza intotdeauna, si asta din motive care, daca mie-mi sunt clare, apai trebuiau luate in calcul de strategii domnului: mita nu trebuie facuta public, in miez de zi.. in plus, nu momesti pe cineva cu un post mai mic decat cel pe care-l poate ocupa, fara mari eforturi, din cateva miscari simple.

Patetica strategie. Mai ales pentru un om care, din inaltul fotoliului sau, a taiat in carne vie, asigurandu-si o sefie calduta. Patetica luare de pozitie pentru un businessman de talia domniei sale. Principiul „cel mai destept cedeaza” nu se aplica politicii noastre – si trebuie sa fii inconstient sa apelezi la mila/inteligenta poporului cand te lupti cu un Stolojan calare pe cai mari.

Dizidentii s-au intors, ferice de ei, si probabil ca nimeni nu-i poate opri. PNL-ul, nascator altadata de caractere mari, se scindeaza in grupuri, tabere si „grupuri de interese”, si fiecare membru e somat sa-si aleaga viitorul: vino la noi, we are the champions, we are the future.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: