Skip to content

Politikon, made in .rRO

Noiembrie 16, 2006

Daca stau stramb si ma gandesc drept, probabil ca-i normal ca, de cate ori deschid Tv-ul, sa ma asalteze aceleasi imagini ale acelorasi oameni: tariceni, stolojeni, vadimi si alti asemenea becalizati mental.

Dar de vreo doua zile incoace nu mai suport: indepartat (santaj sau nu, treaba ta ce crezi) de la ciolan, un anumit „nene”s-a hotarat brusc ca partidul l-a marginalizat, si ca ar fi timpul pentru un takeover. Preluarea puterii l-a suparat, of course, pe Marele-Mogul (Faiantzarul cel Mare, Primul Marmurator al tzarii), care decreteaza: „Mie personal nu-mi plac puciurile, decat daca sunt ale mele si sunt reusite!”.

Deci, CPT-ul (a nu se confunda cu CPT) isi vede atacat fotoliul, asa ca iese la atac. Suparat pe anumiti membri ai staff-ului, care-i dadeau lui Stolo o cota dubla in sondaje fata de Maria Sa, vazandu-se apoi tradat de Flutur-slujitor-fidel, primul ministru (da, stiu) isi potoleste butterfly-ii din stomac si bate in retragere: „Se poate intoarce in PNL, daca-i respecta statutul..” > iar pentru nestiutori urmeaza traducerea: „se poate intoarce daca termina cu atacurile prostesti la adresa mea si respecta conducerea marelui partid”.

Patetica, esuata strategie. Mituirea adversarului nu functioneaza intotdeauna, si asta din motive care, daca mie-mi sunt clare, apai trebuiau luate in calcul de strategii domnului: mita nu trebuie facuta public, in miez de zi.. in plus, nu momesti pe cineva cu un post mai mic decat cel pe care-l poate ocupa, fara mari eforturi, din cateva miscari simple.

Patetica strategie. Mai ales pentru un om care, din inaltul fotoliului sau, a taiat in carne vie, asigurandu-si o sefie calduta. Patetica luare de pozitie pentru un businessman de talia domniei sale. Principiul „cel mai destept cedeaza” nu se aplica politicii noastre – si trebuie sa fii inconstient sa apelezi la mila/inteligenta poporului cand te lupti cu un Stolojan calare pe cai mari.

Dizidentii s-au intors, ferice de ei, si probabil ca nimeni nu-i poate opri. PNL-ul, nascator altadata de caractere mari, se scindeaza in grupuri, tabere si „grupuri de interese”, si fiecare membru e somat sa-si aleaga viitorul: vino la noi, we are the champions, we are the future.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: