Skip to content

Intel lansează în premieră primul procesor mobil în versiune Extreme Edition

Iulie 24, 2007


Pentru a răspunde cererii de notebook-uri mai rapide şi mai performante destinate gamer-ilor pasionaţi, creatorilor de design şi artiştilor multi-media, Intel Corporation a lansat prima versiune Extreme Edition a procesorului Intel Core 2, destinat notebook-urilor. Cu denumirea de Intel Core 2 Extreme, acesta este cel mai performant procesor din lume destinat utilizării mobile. De asemenea, Intel a anunţat introducerea unor noi modele de procesoare pentru desktop-uri şi şi-a făcut cunoscute şi aşteptările de a putea prezenta anul viitor procesoare quad-core eficiente din punctul de vedere al autonomiei bateriilor.

Noile produse sosesc pe piaţă în preajma împlinirii unui an de la lansarea procesoarelor pentru servere, desktop-uri şi notebook-uri bazate pe microarhitectura inovatoare Intel Core.

Procesorul mobil dual-core Intel Core 2 Extreme, rulând la o frecvenţă de 2.6 GHz, include caracteristici specifice segmentului mobil, destinate diminuării consumului de energie, ajutând producătorii de computere să creeze notebook-uri cu un nivel de performanţă superior şi un consum de energie redus. Astfel, procesorul mobil Intel Core 2 Extreme X7800 oferă un nivel de performanţă cu până la 28% mai ridicat comparativ cu procesoarele mobile Intel de generaţie anterioară. În plus, pentru pasionaţii de tehnologie, care îşi doresc un nivel de performanţă superior, sistemul de protecţie anti-overclocking al procesorului a fost îndepărtat. Astfel, procesorul oferă o flexibilitate tehnică sporită pentru ca producătorii de echipamente originale să poată obţine niveluri de performanţă şi mai puternice.

Intel a anunţat, de asemenea, o serie nouă de procesoare, printre care se numără şi procesorul quad-core Intel Core 2 Extreme QX6850, cu o viteză a fiecărei unităţi de procesare de 3 GHz şi un nou front side bus cu o viteză de 1.333 MHz. Procesorul Intel Core 2 Extreme QX6850 se adresează în primul rând dezvoltatorilor de jocuri aflaţi în căutarea de noi modalităţi de a oferi niveluri de performanţă şi caracteristici superioare. Împreună cu Intel Core 2 Extreme QX6850, Intel a mai anunţat şi noi versiuni ale procesoarelor Intel Core 2 Duo şi Intel Core 2 Quad.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: