Skip to content

Profitul Google a crescut cu 28 la sută în trimestrul al doilea, la 925 milioane de dolari

Iulie 24, 2007


Google, compania care deţine cel mai popular motor de căutare pe Internet, a înregistrat un profit net de 925 de milioane de dolari în trimestrul al doilea, în creştere cu 28 la sută faţă de perioada similară din 2006, rezultat sub estimările analiştilor.

Avansul profitului a fost limitat de creşterea semnificativă a numărului de angajaţi, cu 13 la sută în perioada aprilie-iunie, la 13.789 de salariaţi permanenţi, precum şi de avansul altor cheltuieli operaţionale. Cotaţia acţiunilor companiei a scăzut cu 7 procente după publicarea informaţiilor, în condiţiile în care Google a obţinut rezultate trimestriale sub aşteptările analiştilor de pe Wall Street, pentru a doua oară în cele 12 trimestre după listarea la bursă. Pe de altă parte, compania a continuat majorarea cotei deţinute pe piaţa publicităţii online, dar câştigurile pe acest segment au fost contrabalansate parţial de numărul semnificativ de angajări.

Excluzând elementele excepţionale şi cheltuielile referitoare la opţiunile convertibile în acţiuni, Google a consemnat un profit de de 1,12 miliarde de dolari, echivalentul a 3,56 dolari pe acţiune, nivel mai mic cu trei cenţi decât media estimărilor analiştilor.

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: